
 
Kog en kylling, og
lav en lækker frikassé med en lys sauce og masser af grønsager. 
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 1 time.
 
#
Frikassé: 
1 lille kylling (ca.
1300 g) 
1 tsk groft salt 
¾ dl hvedemel 
2½ dl piskefløde
eller mælk 
400 g nye gulerødder
1 lille spidskål
(500 g) 
500 g ærter i bælg 
salt og peber 
 
Drys: 1 lille bundt
kørvel, persille eller purløg 
 
Tilbehør: 1 kg nye
kartofler 
*
 
Læg kyllingen i en
gryde, tilsæt salt, og dæk med vand. 
Kog kyllingen i 45
min. 
Tag kyllingen op, og
lad den køle af, til du kan pille kødet fra benene. 
 
Kog suppen ind, til
der er ½ liter tilbage, og si den. 
Pisk mel sammen med
fløde, og pisk jævningen i suppen. 
Kog saucen op under
omrøring, og lad den koge i 5 min. 
Skær gulerødderne i
mundrette stykker på skrå. 
Skær spidskålen i
brede strimler. 
Kog dem i saucen i
ca. 5 min., til de er møre med bid.
Bælg ærterne. 
Bryd kyllingekødet i
mindre stykker. 
Vend kyllingekødet i
saucen, og kog det hele godt igennem. 
Kom ærterne i til
sidst, og smag saucen til med salt og peber. 
Server frikasséen
med kogte kartofler, og drys med grofthakket kørvel, persille eller purløg.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin