Logo

Nasi Goreng med kylling og rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Nasi Goreng med kylling og rejer

 

Overrask gæsterne med denne indonesiske specialitet, som kan varieres i det uendelige • Kylling og rejer er lige på vitaminer og mineraler • Ris, især råris, er rige på fibre.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Nasi Goreng:

3 dl langkornede ris

1 løg

1 fed hvidløg

1 rød og 1 grøn peberfrugt

400 g kyllingebryst uden skind og ben

100 g bønnespirer

2 spsk olie

salt

1 knivspids sambal oelek

1 spsk soya

1 tsk karry

½ tsk paprika

½ tsk stødt koriander

100 g pillede rejer

2 bananer

1 spsk smør

*

 

Fremgangsmåde:

1 Kog risene efter anvisningen på pakningen. Hold dem varme.

 

2 Pil løg og hvidløg og hak det fint.

Striml peberfrugterne og skyl bønnespirerne godt.

 

3 Opvarm olien på en pande eller i en wok.

Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og bønnespirer, og lad det simre ca. 10 min.

Tag grønsagerne op af panden/wokken, men hold dem varme.

 

4 Skær kyllingebrystet i strimler, og steg dem i resten af olien.

Smag til med salt, sambal oelek, soya, karry, paprika og koriander.

Kom grønsagerne i igen sammen med risene og derefter rejerne.

Rør godt rundt.

 

5 Pil bananerne, og skær dem i skiver.

Steg dem i smør ved middelvarme, og vend dem forsigtigt i retten, uden at de går itu.

Server straks.

 

Tips & råd

 

Det traditionelle tilbehør til Nasi Goreng er strimlet omelet.

Bland 2 spsk hvedemel, salt, 4 spsk mælk og 1 æg.

Bag til en tynd omelet, og skær i strimler, som du ser på billedet.

 

Server gerne med ristede løgringe. Pil 2 løg, og skær dem i ringe.

Dyp dem i 1 spsk hvedemel, og steg i olie. Anret dem sammen med retten.

 

PR. PORTION: Kalorier 513 = Kilojoule 2157

Kulhydrat 59 g Protein 33 g Fedt 14 g (24%) Fibre 3 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 75 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cajunmarinerede kyllingelår med majs og rissalatCajunmarinaden er kraftigt krydret og god til kyllingelår. Med friske majskolber og en...
• Kyllingepande med champignonGod fast food, som du kan lave i en håndevending. Har du lidt friske krydderurter i...
• Kylling med pesto og sandwichEn både sund og nem måde at få kylling på, en skøn pesto der er perfekt til kød, kylling...
• MokkaparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!