Logo

Risret med kylling og rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Risret med kylling og rejer

 

Hovedretten er en sommerlig risret a la Paella, tilberedt med kyllingelår, peberfrugt og grønne bønner. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca. 50 min. 4 personer


2-3 forårsløg

1 rød peberfrugt

2-3 fed hvidløg

4 kyllingelår

2 spsk olie

groft salt og friskkværnet peber

4 dl løse ris

4 tomater eller 1 dåse hakkede tomater

2 dl hvidvin

6 dl god hønsekødssuppe eller -bouillon

0,2 g hel safran (se tips)

250 g grønne bønner

200 g pil selv rejer med skal

*

 

RENS forårsløgene og skær dem i skiver på skrå.

Rens peberfrugten og skær den i terninger.

Pil hvidløgsfeddene og knus dem.

 

BRUN kyllingelårene i varm olie i en rummelig, tykbundet gryde.

Krydr med salt og peber.

Tag kødet op og steg forårsløg, hvidløg, peberfrugt og ris, til de har suget al olien op.

 

TILSÆT tomater (friske tomater skæres i små stykker), hvidvin, suppe eller bouillon, safran og de brunede kyllingelår i.

Læg låg på, og lad retten simre i ca. 40 min. Rør jævnligt.

 

RENS bønnerne og skær dem i mundrette stykker.

Bland rejer og bønner i retten.

Læg låg på, og lad retten simre ca. 5 min. mere.

Smag til med salt og peber.

 

TIPS: Du kan erstatte safrantrådene med gurkemeje - så bliver farven fin, men smagen ikke den samme.

 

Den klassiske, spanske risret paella tilberedes med korte, runde ris fra Valencia (italienske risottoris kan også bruges). Paella tilberedes i en stor pande uden låg, størrelsen afpasset efter mængden idet paellaen ikke må blive for høj. Risene koges uden omrøring, først 8-10 min. ved stærk varme og derefter ca. 8 min. ved lav varme. Til sidst skruer man op et par min., så risene begynder at hænge fast i bunden af panden og danner den sprøde skorpe, som spanierne kalder socorrat. Panden dækkes til og retten trækker 5-10 min. før servering. Til metoden bruges 2-2½ gange væske i forhold til risene.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 647 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sommerkylling med det heleEn hel, grydestegt kylling går aldrig af mode. Gør lidt ekstra ud af middagen og server...
• Kyllingenuggets med coleslawServer de hjemmelavede kyllingenuggets med sursød sauce og en frisk coleslaw af både...
• Kyllingepande med champignonGod fast food, som du kan lave i en håndevending. Har du lidt friske krydderurter i...
• Chokoladeananas mousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!