Lækre og saftige tortillapakker med velkrydret kylling,
smeltet ost og frisk spinat. Spis dem, som de er, eller server dem med iskold
cremefraiche og frisk lime i både til at tage varmen fra chilien.
Hurtig aftensmad på under 20 minutter. Til 4 personer
# Ingredienser
2 spsk olie
5 forårsløg, hakket
400 g hakket kyllingekød
250 g cherrytomater, i kvarte
1 dl øl, fx hvidtøl
2 fed stødt
chili
1 stk tørret oregano
1 tsk stærk paprika
1 stk knust rosenpeber
1 tsk kakaopulver
1 tsk stødt koriander
1 spsk tomateddike eller balsamico
salt og peber
lidt sukker
4 stk tortillas
100 g frisk spinat
50 g mild ost, revet
* Tilberedning
1. Varm olien på en pande, og steg forårsløg og kyllingekød
over middel varme i 4-5 min til gyldent.
2. Tilsæt cherrytomater, øl, krydderier og eddike, og lad
det hele simre i 3-4 min.
Smag til med salt, peber, lidt sukker og evt. krydderier.
3.Fordel kødet på midten af tortillaerne.
Drys med osten, og fordel spinaten på toppen.
4.Fold tortillaerne sammen om fyldet til små pakker.
5.Varm olien på en pande, og steg tortillaerne over middel
varme, til de er sprøde og let gyldne på begge sider.
6.Server tortillaerne lune, som de er, eller med en sprød,
grøn salat og cremefraiche.
Tips: Skal det
gå ekstra hurtigt, så lun tortillaerne i ovnen, og server kødet direkte på dem,
uden at stege dem sprøde. Gør kødfyldet mere grønt og mættende ved at tilsætte
majs, finthakket spidskål eller kogte kidneybønner i pkt. 4.