Logo

Asiatisk makrel med sojasauce og forårsgrønt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Asiatisk makrel med sojasauce og forårsgrønt


Makrel har en god og kraftig smag, og kan derfor bære, at blive krydret godt. Stegt med asiatisk krydret sojalage og serveret med ris er det en perfekt hverdagsret.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege-/kogetid: 20 min.

 

#

2-4 makrelfileter (600 g)

3 spsk olie

1 rød chili

1 spsk frisk ingefær

4 spsk sojasauce

1 bundt grønne asparges

1 bundt radiser

salt

Tilbehør: kogte ris og citronskiver

*

Dup makrelfileterne tørre med ren køkkenrulle.

Skær hver filet i 2-4 stykker.

Steg fisken i varm olie på en slip let-pande i ca. 4 min. på hver side ved middelstærk varme.

Læg først skindsiden nedad på panden, og hold evt. fisken fladt ned mod panden med en palet, så skindet bliver sprødt.

Vend fisken, og tilsæt finthakket chili, fintrevet ingefær og sojasauce.

Lad makrellen simre færdig.

Fjern evt. benene i midten af hver filet med en pincet.


Knæk den seje ende af aspargeserne.

Skær aspargeserne i stykker på 3-4 cm.

Kog dem i letsaltet vand i et par min sammen med rensede radiser med top.

Topbladene kan spises, og behøver ikke skæres af radiserne.

Server de sojastegte makrelfileter med grønsager, kogte ris og citron.

 

Asiatisk makrel med sojasauce og forårsgrønt

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.588 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her