Logo

Hornfisk i fad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hornfisk i fad

 

Hornfisken er især kendt for sine mange grønne ben. Den grønne farve gør dem lette at finde, så man ikke risikerer at få et fiskeben galt i halsen. Rul fisken nænsomt sammen, og damp den forsigtigt i kort tid, så det hvide og smagfulde kød forbliver saftigt og lækkert. Vi serverer forårsgrønt og kryddersmør til. 4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 15 min.

 

# Hornfisk i fad:

3-4 hornfiskefileter

salt

5 sorte peberkorn

3 dl vand

2 spsk æbleeddike

8 tandstikkere

 

Krydderurtesmør:

75 g blødt smør

peber

1 bundt krydderurter (fx persille, kørvel, purløg, løvstikke eller ramsløg)

 

Tilbehør:

1 spidskål

1 bundt grønne asparges

kogte kartofler

*

 

Klip finnerne af hornfiskefileterne, og fjern evt. ben i bugen.

Skær fileterne i 8 nogenlunde ens stykker, og krydr dem med salt og peber.

Rul dem løst sammen, og hæft dem med en tandstik.

Læg fisken i et ovnfast fad, læg peberkorn i fadet, og hæld vand og eddike ved.

Dæk fadet med alufolie, og bag fisken i en forvarmet ovn ved 200 °C i 15 min.

 

Skyl krydderurterne, pluk dem, og hak dem fint.

Rør dem med smør, og smag til med peber.

Skær spidskålen i 8 både, og lad dem hænge sammen i stokken.

Læg kålen i en bredbundet gryde eller i en pande.

Fyld lidt vand i bunden.

 

Knæk enderne af aspargesene, og læg dem oven på kålen.

Kog op under låg, og lad kål og asparges dampe i 4-5 min.

Hæld vandet fra, og krydr med salt.

Server fisken med dampede grønsager, kartofler og kryddersmør.

 

TIPS: Hornfisk har heldigvis to sæsoner, både forår og efterår. Nyd den, mens den er her - det er en smagfuld fisk til en rimelig pris. Hornfisk er også velegnede til både stegning og grill.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 272 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hornfiskeruller med persille og radisesalatI juni er det højsæson for danske fisk. Så besøg fiskehandleren og prøv fx hans makreller...
• Stegt hornfiskHornfisk har sæson i april-maj og igen i august-oktober. Det er en god, billig og lokal...
• Hornfiskeruller med persille og radisesalatI juni er det højsæson for danske fisk. Så besøg fiskehandleren og prøv fx hans makreller...
• Banan-chokoladelagkage Lagkage med banan of chokolade til fest, fødselsdag eller måske et bryllup. Prøv eventuelt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os