
Kryddersild og kartofler i masser af krydderurter 
Til 4 personer Tilberedningstid: 112 time Køletid: V2 time 
#
1 icebergsalat 
400 g kogte, kolde kartofler 
4 kryddersildefileter 
 
Marinade: 
2 spsk eddike 
1 spsk citronsaft 
2 spsk olie 
1 revet løg 
 
Sauce: 
1 dl cremefraiche 
1 spsk hakket persille 
1 spsk klippet purløg 
1 spsk klippet dild + lidt til pynt
 
1. Skyl salaten. Lad den dryppe af og skær den i grove
strimler. 
2. Skær kartoflerne i terninger og sildefileterne i mindre
stykker. 
3. Bland det i en stor skål. 
Pisk marinaden sammen og hæld den over. 
Vend salaten og stil den koldt i ½ time. 
4. Rør cremefraiche med krydderurterne. 
Smag saucen til med salt og peber. 
Hæld den over salaten, drys med dild og server straks.