
 
Til den velsmagende
laks med chilisauce og rygeost serveres ovnbagte grønsager. Det hele kan gøres
klar i god tid og sættes i ovnen, når det er tid til at spise så her er ingen
stress! 
4 personer. Arbejdstid:
ca. 45 min. Bage/stegetid: 30 min. 
 
#
600 g laksefilet i
et stykke
½ dl sød chilisauce 
3-400 g rygeost uden
kommen 
salt og friskkværnet
peber 
 
Ovnbagte grønsager: 
5-6 gulerødder 
½ savojkål 
2-3 porrer 
500 g små kogte
kartofler 
ca.1½ spsk olie 
 
Pynt: 
Bredbladet persille 
*
 
Rens fisken for
skæl, og skyl den hurtigt i koldt vand. 
Dup den tør på
køkkenrulle, og læg den med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad, evt. på
bagepapir. 
Pensl med chilisauce
på hele fiskens overside. 
Skær 4-6 snit ned i
fiskekødet, og fyld dem med rygeost. 
Fordel resten af
rygeosten på fisken, og krydr med salt og peber. 
 
Rens grønsagerne, og
skær dem i mundrette stykker. 
Bland dem med små
kogte kartofler, olie, salt og peber i et ovnfast fad. 
Sæt laks og grønsager
i ovnen ved 200 °C varmluft i ca. 30 min., til den tykke ende af fisken lige
akkurat er færdigbagt. 
 
Server laksen med de
bagte grønsager, og pynt med persille. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin