#
12 rødspættefileter
4 skiver hvid hvedebrød
300 g rejer
200 g lakserogn / eller røget laks
2 forårsløg
laurbærblade
50 g smør
Panering:
æg
hvedemel
rasp
salt og peber
Dressing:
1 dl ægte mayonnaise
1 dl cremefraiche 18%
1 tsk sød rød paprika
4 spsk tomatkoncentrat
1 spsk limesaft
2-4 fed finthakkede hvidløg
10-12 hakkede cherrytomater
½ rød chili UDEN kerner
½ grøn chili UDEN kerner
dild
Pynt: dild og friske limebåde
Rør mayonnaise og cremefraiche sammen.
Smag til med tomatkoncentrat, paprika og limesaft.
*Skær tomaterne i fine tern, rens og hak/pres hvidløgene.
Rens chilierne for kerner og hak dem fint.
Rør det hele sammen.
Forårsløg renses og skæres i tynde skiver.
4 rødspætterfileter rulles fra den brede ende mod spidsen og dampes ved svag varme i vand med et laurbærblad i 5-6 minutter.
Paner to rødspættefileter ved først at vende dem i hvedemel, så sammenpisket æg og til slut rasp med peber og salt.
De steges på en pande i smør et par minutter på hver side til de er fint lysebrune og gennemstegte.
Brødskiverne ristes og lægges på hver en tallerken.
Placer nu en stegt fiskefilet og to dampede fiskeruller ovenpå brødskiven.
Ovenpå lægges en stor skefuld dressing og der pyntes med rejer, hakkede forårsløg og en klat lakserogn ovenpå.
Pynt med frisk dild og citron/limebåde.