4-6 personer. Trykkoger: 15-20 min. - alm. gryde: ¾-1 time. 
# Ingredienser
¾-1 kg dyrekød fra bov eller kølle, i tern 
50 g smør/margarine 
150 g bacon eller røget spæk, i tern 
2 løg, grofthakket 
1 dl vand 
4 dl piskefløde 
salt 
evt. ribsgele 
evt. kulør 
* Tilberedning
Brun kødet i fedtstoffet med bacon eller spækterningerne. 
Svits løgene med til sidst. 
Hæld 1 dl vand ved. 
Trykkog 15-20 minutter - afkøl hurtigt eller langsomt. 
Tilsæt piskefløden og kog saucen godt igennem. 
Smag til med salt og evt. ribsgele og farv den lysebrun med kulør. 
Server kartoffelmos til. 
Tips: 
Dyreryg eller -kølle kan tilberedes på samme måde, men trykkoges 30-40 minutter.