(4 personer)
# Ingredienser 
600 g sikahjortefilet i fire passende stykker 
Vindruekerneolie
1 håndfuld brøndkarse 
1 spsk  olivenolie
Sydesalt, salt, peber
 
Rødbedesalsa:
500 g rengjorte rødbeder i fin brunoise (små tern)
100 g fintsnittet rødløg
1 spsk  reven ingefær
2 dl rødvin
1 spsk  hvidløgspure
2 spsk  olivenolie
* Tilberedning 
Brun bøfferne af på en hed pande i vindruekerneolie og krydr med sydesalt og peber.
Ovnsteg først 5 min ved 155 °C, lad trække minimum 10 min og steg dem derefter 3-4 min ved 175 °C.
 
Salsa: Sauter rødløg og rødbedetern i olien ved svag varme, til rødbederne er møre. 
Tilfør rødvin, hvidløg og ingefær, kog ind ved svag varme og smag til med salt og peber.
 
Pluk den friske brøndkarse, skyl i rigeligt vand og mariner kort inden servering i olivenolie. 
Krydr med salt og peber.
 
Anret rødbedesalsa i en ringform på en varm stegetallerken, læg sikafileten ovenpå og 
pynt til slut med en lille brøndkarsebold på toppen.
Server en kraftig rødvinssauce til, gerne med foie gras eller rosmarin.