Vagtelbryst med lakrids og små løgcroutoner & vagtellår med jordskok og rosmarin
- til 4 personer
 
4 vagtler
Bryst:
4 stk lakridsrod 
Extra jomfruolivenolie 
2 løg
½ l. Marsala
1 skive brød
2 kviste timian
1 fed hvidløg
 
Lår:
200 g jordskokker
1 kvist rosmarin 
Extra jomfruolivenolie 
20 g blomsterhonning 
1 fed hvidløg
½ dl rødvinsvinaigre
 
Gør vagtlerne i stand og del dem i bryst og lår.
Bryst: Vend vagtelbrysterne i hakket hvidløg og timian og lad trække 2 timer på køl.
Skær løgene i tynde skiver og lad stege ved meget svag varme i olivenolie med lidt salt til marmeladekonsistens.
Skær brødet i små tern og sauter på en pande uden olie.
Reducer Marsala vinen med lakrids til ¼.
Steg vagtelbrysterne i ca. 5 minutter på hver side og server med brødcroutonner, løgmarmelade og 'lakridsificeret' Marsala.
 
Lår: Salt vagtellårene og sauter dem smukt gyldne på en pande. 
Tilsæt honning og karamelliser, hæld vinaigre på og lad stege yderligere 5 min i en 200 ºC varm ovn.
Gør jordskokkerne i stand, skær i både og kog dem ¾ færdige. 
Sauter dem i en pande med hakket hvidløg og rosmarin.
Server vagtellårene med jordskokker ved siden af og stegeskyen som sauce.