Trykkoger: 30-40 min. - alm. gryde: 1½ time. 
# Ingredienser
2 vildænder 
8 skiver bacon, i strimler 
50 g smør/margarine 
salt, peber 
2 dl hvidvin 
½ l piskefløde 
kulør 
salt, peber 
meljævning 
Pynt: 150 g vindruer, halverede, udstenede 
* Tilberedning
Del ænderne i portionsstørrelser. 
Brun baconstrimlerne, tilsæt smør eller margarine og brun andestykkerne heri, et lag ad gangen. 
Læg alle stykkerne tilbage i gryden, drys med salt og peber. 
Tilsæt hvidvinen. 
Trykkog 30 minutter - afkøl hurtigt. 
Føl efter om kødet er mørt, ellers trykkog 5 minutter mere. 
Tag andestykkerne op i et halvdybt fad. 
Hæld piskefløden i stegeskyen, kog saucen godt igennem og tilsæt evt. lidt kulør. 
Smag til med salt og peber og jævn den evt. en anelse. 
Varm halvdelen af druerne i saucen, hæld den over andestykkerne og pynt med resten af druerne. 
Server små kogte kartofler til.