600 g små stegeål 
1 gulerod 
1 squash 
150 g svampe (gerne shiitake) 
100 g sukkerærter 
2 forårsløg 
8 stk hvidløgsgræs eller purløg 
100 g bønne- eller lucernespirer 
1 rødløg 
1 spsk  soya 
4 spsk  hvedemel 
5 g wasabi (peberrodspasta) 
½ dl olivenolie 
2 spsk  sesamolie 
5 g sesamfrø 
 
Sauce: 
½ l hønsefond (bouillon) 
1 fed hvidløg 
1 skalotteløg 
1 spsk  tandooricarry 
Maizena 
2 spsk  piskefløde 
 
Rens ålene godt og skær dem i mindre stykker. Vend dem i hvedemel og steg 
dem i olivenolie (olien kasseres). 
Bind ålene i bundter med et stykke hvidløgsgræs og hold dem varme. 
Skær grønsagerne i mindre stykker og lad sesamolien blive rygende 
varm i wok’en. 
Sving grønsagerne hurtigt, så de steger uden at tage farve.
Først løg og svampe, dernæst gulerod, squash og sesamfrø, så forårsløg 
og sukkerærter og til sidst spirene. 
Lige før servering tilsættes soyaen. Smag til med wasabien. 
Meget lidt ad gangen, da den er temmelig stærk.   
Sauce (laves mens ålene steger): 
Kog hønsefonden i en kasserolle med knust hvidløg og det fintsnittede 
skalotteløg til fonden er reduceret til 4 dl  
Tilsæt tandooricarry og jævn med Maizena til en tynd sauce. 
Kog godt igennem og tilsæt den letpiskede fløde.
  
(Et godt råd: gør alting klar før start!).