1 –1 ½ kg  små ål gerne bundteål 
ca. 1 dl  mælk 
1 – 1 ½ dl hvedemel 
salt, friskkværnet peber 
ca. ¼ tsk  muskat 
1 –1 ½ dl  olie til stegning 
2 store bundter frisk persille 
ca. 6 fed hvidløg 
citronbåde 
 
Drys de istandgjorte ål med salt, og lad dem trække 10 min. skyl og tør 
ålene meget omhyggeligt, både ind og udvendig. 
Skær ålene i ca. 7 cm. lange stykker. 
Dyp hvert stykke i mælk og krydret hvedemel. 
Brun ålestykkerne hastigt på hver side i rigeligt olie i stærk varme. 
Dæmp varmen og steg ålene 5–7 min. på hver side. 
Steg 10–12 stk ål ad gangen. Tag dem op med en hulske, og ryst olien godt af. 
Læg dem på fedtsugende papir.
Hold ålestykkerne varme evt. i ovnen ved 100ºC, og ovndøren på klem, så 
ålene ikke bliver bløde, mens resten steger.
Bland hakket persille og finhakket hvidløg. 
Anret ålestykkerne i en stor dynge på et varmt fad, og drys 
persilleblandingen over. 
Server med citronbåde og evt. flødekartofler.