Logo

Ørredfilet med tzatziki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ørredfilet med tzatziki

 

En fiskeret med smag fra Middelhavet. Den nordiske fisk får selskab af tzatziki fra Grækenland og tapenade fra Frankrig.

• Ørred indeholder gavnlige fedtstoffer. Fedtet i fisk er velgørende for blodet.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Ørredfilet med tzatziki

4 ørredfileter a ca. 180 g

100 g tapenade

1 spsk smør 


TZATZIKI:

2 agurker

3 fed hvidløg

4 dl afdryppet yoghurt

1 spsk havsalt

3 spsk olie

sort peber

et par dråber friskpresset citronsaft


Fremgangsmåde:

1 Skær agurken i skiver og bland den med havsalt.

Lad det stå i et dørslag i ca. 3 timer for at trække væske ud af agurken.

 

2 Sæt ovnen på 125 °C.

Skyl fiskefileterne i koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle.

Smør et lag tapenade på kødsiden af fiskefileterne og rul dem sammen.

Bind dem sammen med bomuldstråd.

 

3 Smelt smørret på en pande ved jævn varme og steg fisken gylden.

Læg fileterne i et ovnfast fad og steg i ovnen i ca. 10 min.

 

4 Pil og pres hvidløget.

Bland agurk, hvidløg, yoghurt, salt og olie godt i en skål.

Smag til med sort peber og citronsaft.

 

5 Anret fisken på tallerkener sammen med tzatzikien og server med pressede kartofler.

 

Tips & råd

 

Ørredfilet med tzatziki

Tapenade er det gamle provençalske ord for oliven, som er hovedingrediensen i dette franske tilbehør. Bland 100 g sorte oliven uden sten, 1 spsk kapers, 1 fed hvidløg. 2 sardelfileter og ½ dl olivenolie.

 

Ørredfilet med tzatziki

Findel blandingen i foodprocessoren. Smør tapenade på en baguette og gratiner i ovnen.

Godt som tilbehør til forretssalaten eller som snacks.

 

VARIATION: I stedet for ørred kan du fint bruge rødspættefileter.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 608 = kJ 2553

Kulhydrat 7 g Protein 37 g Fedt 48 g (71%) Fibre 2 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 933 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blomkålssauté med AmchoorHer er en spændende opskrift på indisk inspireret blomkålssauté, der for eksempel kan...
• Piement d'EspelettePiment d'Espelette er et chilikrydderi fra den lille baskiske by Espelette. De små røde...
• amchoorAmchoor, også kaldet mangopulver, er et frugtagtig krydderipulver lavet af tørret umoden...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Røget ørred anrettet på tallerkenHvis du holder af røget fisk, må du helt enkelt prøve denne ret. Nyd den som den er til...
• Jordbær-pære Charlotte kageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os