
 
En fiskeret med smag fra Middelhavet. Den nordiske fisk får
selskab af tzatziki fra Grækenland og tapenade fra Frankrig. 
• Ørred indeholder gavnlige fedtstoffer. Fedtet i fisk er
velgørende for blodet. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Ørredfilet med tzatziki 
4
ørredfileter a ca. 180 g 
100 g
tapenade 
1 spsk smør 
TZATZIKI: 
2 agurker 
3 fed hvidløg 
4 dl afdryppet yoghurt 
1 spsk havsalt 
3 spsk olie 
sort peber 
et par dråber friskpresset citronsaft 
* 
Fremgangsmåde: 
1 Skær agurken i skiver og bland den med havsalt. 
Lad det stå i et dørslag i ca. 3 timer for at trække væske
ud af agurken. 
 
2 Sæt ovnen på 125 °C. 
Skyl fiskefileterne i koldt vand og dup dem tørre med
køkkenrulle. 
Smør et lag tapenade på kødsiden af fiskefileterne og rul
dem sammen. 
Bind dem sammen med bomuldstråd. 
 
3 Smelt smørret på en pande ved jævn varme og steg fisken
gylden. 
Læg fileterne i et ovnfast fad og steg i ovnen i ca. 10 min.
 
4 Pil og pres hvidløget. 
Bland agurk, hvidløg, yoghurt, salt og olie godt i en skål. 
Smag til med sort peber og citronsaft. 
 
5 Anret fisken på tallerkener sammen med tzatzikien og
server med pressede kartofler. 
 
Tips & råd 
 

Tapenade er det gamle provençalske ord for oliven, som er
hovedingrediensen i dette franske tilbehør. Bland 100 g sorte oliven uden sten,
1 spsk kapers, 1 fed hvidløg. 2 sardelfileter og ½ dl olivenolie. 
 

Findel blandingen i foodprocessoren. Smør tapenade på en
baguette og gratiner i ovnen. 
Godt som tilbehør til forretssalaten eller som snacks. 
 
VARIATION: I stedet for ørred kan du fint bruge
rødspættefileter. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 608 = kJ 2553 
Kulhydrat 7 g Protein 37 g Fedt 48 g (71%) Fibre 2 g