Logo

- Trykkoger - sådan bruges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
( se opskrifter ved at taste "trykkoger" i feltet: Søg på navn )

1. Læs først og fremmest trykkogerens brugsanvisningen godt igennem.

2. Kogning
Kom alle ingredienserne i gryden - husk der bruges mindre væde, end De ville bruge i en almindelig gryde. Kom aldrig mere i trykkogeren end den er fyldt 2/3, ellers vil trykgryden ikke komme på det rette tryk. Der er dog undtagelser:
1. Kål eller retter med kål, her kan gryden fyldes lidt mere, da kålen ret hurtigt falder sammen.
2. Til linse-bønne-og grød retter samt ved suppe og gule ærter. Her må trykkogeren kun fyldes halvt op, da disse emner udvides ved kogning,

Dampkogning
Det kan anbefales at dampkoge fisk på rist i gryden. Der hældes kun lidt vand i bunden af trykkogeren (se brugsanvisning). Frugt og grønsager kan dampkoges i speciel indsats (skal som regel købes særskilt). Grønsager kan fx. dampkoges i trykgryden samtidig med en ret koges eller steges.

3. Stegning
Brun kød, fisk og/eller grønsager som i en almindelig stegegryde. Tilsæt øvrige ingredienser samt væde. Sæt låget på og bring gryden påtryk.

4. Trykkogningstid
Før hver ret (med teksten: i trykkoger) er der angivet koge- eller stegetid i trykkogeren. Tiden tages først fra det øjeblik trykkogeren har opnået det rette tryk. Koge- eller stegetid i en trykkoger vil som regel være 1/3 af den tid, der skulle bruges i en almindelig gryde.

5. Husk!
Gå ikke fra trykkogeren før det rette tryk er nået - og er stabilt. Brug stopur, hvert minut tæller i en trykkoger.

6. Åbning
Låget må og kan først tages af trykkogeren, når trykket er gået af gryden, d.v.s. at en eventuel ventil skal være sunket helt i bund og/eller grydens trykventil ikke hvisler, se brugsanvisningen for Deres trykkoger. Trykket kan tages af gryden på 2 måder: Tag gryden fra varmen, så går trykket langsomt af trykkogeren eller sæt trykkogeren i vasken i koldt vand eller under rindende, koldt vand, så går trykket hurtigt af. Det sidste bruges til retter med. ret kort koge- eller stegetid, samt til retter der skal serveres hurtigt efter.

7. Rengøring
Trykkogeren rengøres som en gryde i tilsvarende materiale. Brug ikke opvaskemaskine, så ødelægges eventuelle bakelitdele i håndtag og trykbøjler.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.818 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Retter og madder med nye kartoflerNye kartofler er en specialitet, der kun fås i en kort tid midt på sommeren. Når de er...
• Grønne linser med broccoliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Salat med kylling, fennikel og jordbærLet, anderledes og spændende aftensmad. Kødet bliver ekstra saftigt, når du marinerer det...
• Rabarberis med høvlet nougatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?

Afstemning
Hvad spiser du til frokost?
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!