Logo

Bøf med bagt kartoffel og løgcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bøf med bagt kartoffel og løgcreme

 

En skøn oksebør og saucen er en kold creme med tre slags finthakket løg.

Arbejdstid: 20 min. Stege/bagetid: 1 time eller 10 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

2 bøffer af oksefilet eller oksemørbrad (i alt 300 g)

½ spsk olie til stegning

2 store bagekartofler

1½ dl kvark eller syrnet fløde

½ rødløg (finthakket)

1 forårsløg (finthakket)

1 bdt purløg (fintsnittet)

400 g grønsager fx gulerødder og broccoli

salt og peber

*

 

Prik kartoflerne med en kød nål og bag dem .i ovnen 1 time ved 200 °C eller i mikroovn (ca. 10 min. ved fuld effekt).

Rør kvark eller syrnet fløde godt sammen med rødløg, forårsløg, purløg, salt og peber.

Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.

Brun dem på en pande med olie i 1 min. på hver side.

Skru ned for varmen og steg dem yderligere 2-4 min.

Server med bagte kartofler, løgcreme og dampede grønsager.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 95 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pomelo med rejer og tournedos med tomat-bearnaisePå årets sidste dag serverer vi gerne lidt ekstra lækker mad. Med flere retter bliver...
• Tournedos med tomatbearnaiseI dag vil vi gerne servere lidt ekstra lækker mad. Med denne ret bliver aftenen ikke så...
• Festlig nytårsmenu til hele familienForbered en lækker menu til årets sidste festlige aften
• Butterdejssnitter med brie og pæreEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os