Logo

Bagt aubergine med linse-tomatfyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bagt aubergine med linse-tomatfyld

 

Denne ret med aubergine, tomat og ost er et fint måltid i sig selv ... Smagsfuld og spændende opskrift med linser, bønner, squash og peberfrugt

Tilberedningstid: 50 minutter Koge/stegetid: 1 time. Ikke fryseegnet. Til 1 person.

 

#

½ aubergine a ca. 150 g

50 g peberfrugt

30 g squash

timian og persille

40 g røde linser

25 g rødløg

1 fed hvidløg

5 g olie

70 g kogte brune bønner

½-¾ dl tomatsauce eller tomatpuré

25 g parmesan

*

 

Skyl grøntsagerne grundigt.

Skyl og slyng timian og persille, pluk bladene af timianen og hak persillen.

Udhul den halve aubergine, der skal være skåret på langs uden at ødelægge skrællen og læg auberginekødet til side.

Pak den udhulede aubergine ind i alufolie og bag i ovnen ved 225 °C i ca. 25 min., til auberginen er blevet mør, men stadig ikke helt færdigbagt.

 

Skyl linserne grundigt, mens auberginen er i ovnen, og kog dem 5-10 min., til de er møre, men ikke udkogte.

Du skal ende med at have ca. 80 g kogte linser.

 

Pil og finthak løg og hvidløg, og svits for lav varme i olie i 4-5 min.

Skær peberfrugt, squash og auberginekødet i bittesmå tern.

Tilsæt auberginekødet og timian, og lad simre i yderligere 5 min.

Tilsæt squash, peberfrugt og de kogte afdryppede linser samt de kogte bønner.

Lad det simre 5 min mere og tilsæt tomatsaucen.

 

Tag den udhulede aubergine ud af ovnen og kasser folien.

Kom grønsagsfyldet i, er der for meget, lægges det omkring den fyldte aubergine i fadet.

Drys med fintrevet parmesan og bag yderligere 15 min.

Drys den færdigbagte fyldte aubergine med persille.

 

Tips: Retten smager faktisk ganske godt kold, og idet den tager lidt tid at lave, kan du med fordel lave dobbeltportion og spise resten til frokost dagen derpå. Du kan også bruge linser som fyld i stedet for bønner.

 

Kalorier

 

346 kcal

Protein

229

(26 %)

Kulhydrat

329

(42 %)

Fedt

139

(32 %)

Kostfibre

79

 

 

Månedens slanketip:

Sørg for at starte dagen med blandt andet grønsager. Spis tomater og peberfrugt til din ostemad eller suppler omeletten med spinat. Grønsager er meget bedre end frugt, hvis du ønsker at tabe dig.



Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 698 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Aubergine gratineretHer serveres aubergine, eller ægplante, på en lidt anderledes måde: spækket med fetaost og...
• Aubergine grydeDenne gryde, med smag af solmodne tomater og stegte auberginer, vil alle komme til at...
• Rå grønsager med auberginedipServer den lækre dip som tilbehør, mellemmåltid eller forret
• Frugter i hvidvinsgelé og cremesauceDesserten er en klassiker: Hvidvinsgelé med frisk frugt og vaniljesauce.
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!