Logo

Bagt laks med hollandaise og rødbedesalat med ostekiks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bagt laks med hollandaise og rødbedesalat med ostekiks

 

Laks med cremet hollandaisesauce er en ægte klassiker. Desserten (eller skal vi kalde den efterretten) er en vegetarisk rødbedesalat med ost og hjemmebagte kiks.

 

Ovnbagt laks med hollandaisesauce og bønner

Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: ca. 20 min. 4 personer

 

#

750 g laksefilet med skind eller 4 laksekoteletter

salt og friskkværnet hvid peber

 

Hollandaisesauce:

150 g smør

3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

1 dl hvidvin

 

Tilbehør: grønne bønner kogte kartofler citronbåde

*

 

KRYDR laksen med salt og peber på kødsiden, og vend fisken, så den ligger med skindsiden opad på bagepapir i et ovnfast fad.

Bag fisken i ca. 20 min. ved 150 °C, til den er fast.

SMELT smørret.

PISK æggeblommer og hvidvin sammen i en skål over vandbad.

Pisk, til æggemassen er tyk og cremet.

Tag gryden fra varmen, og pisk det smeltede smør i først dråbevist og derefter i en tynd stråle. Smag til med salt og peber, og hold saucen varm over vandbad.

Server den bagte laks med friskkogte bønner, kartofler og hollandaisesauce.

 

Rødbeder med blåskimmelost og ostekiks

Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: ca. 45 min. 4 personer

 

#

500 g rødbeder

100 g blåskimmelost eller hvidskimmelost (fx brie eller camembert)

75 g valnøddekerner

2 spsk valnøddeolie eller olie

2 spsk frugteddike (fx solbæreddike eller balsamico)

1 håndfuld frisk bladselleritop. bredbladet persille eller basilikum

 

Ostekiks:

150 g koldt smør

100 g hvedemel

50 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel

1 tsk bagepulver

masser af friskkværnet peber

100 g parmesanost

1 æg

*

 

KOG rødbederne i letsaltet vand i ca. 40 min. (afhængig af størrelse), til de er møre.

Skyl dem i koldt vand, og smut skrællerne af.

Skær rødbederne i både, og bland dem med ost, valnødder, olie og eddike.

 

SKÆR smørret i små stykker, og smuldr dem sammen med de to slags mel, bagepulver og peber.

Riv osten fint, og bland den i melet.

Saml dejen med sammenpisket æg.

 

TRIL dejen til 25 kugler, og læg dem på to bageplader med bagepapir.

Bag dem i ca. 8 min. ved 175 °C, til de er sprøde.

Afkøl på en bagerist.

 

ANRET rødbedesalaten i fire skåle, og pynt med bladselleritoppe, persille- eller basilikumblade.

Server med ostekiks.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 210 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Indbagt laks med ris og ærterVi har brugt sarte ris til den indbagte laks, der også egner sig fint til julebordet, hvor...
• Brunet laks med syltet limefrugt i yoghurtNem og lækker lille ret med frisk laks, syltet lime i yoghurt og babyspinat, smagt til med...
• Laksesalat med fennikel og rygeostEn laksesalat er en god måde at få brugt rester af kold fisk på. Hvis du ikke har en rest...
• BanankoldskålKoldskål laves traditionelt på kærnemælk samt æg, og sukker. I dette tilfælde bruges banan...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os