Logo

Bagt torsk med sennepsdressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bagt torsk med sennepsdressing

 

Dejlig fisk bagt i ovnen. Serveret med frisk sennepsdressing og sauterede persillerødder med pærer, citron og timian.

4 portioner. 30 min

 

 

# Ingredienser:

500 g renset torskefilet uden skind

10 g smør

2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

50 g grofthakkede hasselnøddekerner

 

Sød sennepsdressing:

250 g kvark 0,3%

2 spsk sød fransk sennep eller ravigottesauce

3 spsk vand

½ tsk groft salt

15 g smør

6 persillerødder i stave (ca. 400 g)

2 spsk friskpresset citronsaft

2 uskrællede pærer i både, fx clara frijs (ca. 200 g)

2 spsk hakkede friske timianblade

½ tsk groft salt

100 g rensede babyspinatblade

Tilbehør

240 g groft brød

*

Sådan gør du:

Del torskefileten i 8 lige store stykker og læg dem på en plade med bagepapir.

Fordel små smørklatter på fiskestykkerne og drys med citronskal, salt og peber.

Kom de hakkede nødder i et lille ovnfast fad og stil dem ved siden af fisken.

Sæt fisk og nødder midt i en kold ovn.

Indstil på 225 °C og bag i ca. 12 min - traditionel ovn.

 

Sød sennepsdressing:

Vend kvark, sennep, vand og salt sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Smag til.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Svits persillerødderne i ca. 4 min.

Tilsæt citronsaft, pærer, timian og salt og steg i yderligere ca. 1 min.

Anret persillerødder og pærer i et fad på en bund af spinatblade og drys med de ristede hasselnødder.

Server sammen med sennepsdressing, den bagte fisk og brød.

 

Energiindhold for hele retten: 9070 kJ. Energifordeling: Fiber: 44,3 g. Protein: 32%. Kulhydrat: 42%. Fedt: 26 %

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 260 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hornfisk med fyld af spidskål og rødløgEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Polenta med artiskok-gremolataEn gremolata er i virkeligheden det persille-citron-drys, som man spiser til en osso buco....
• Råsyltede stikkelsbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rødgrød med isIngen sommer i Danmark uden rødgrød. Grøden her er tætpakket med bær og kraftig i smagen....
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os