Logo

Bars kogt med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Bars er er en såkaldt middelfed fisk, og indeholder mange sunde fedtsyrer. Bars kan fåes hele året fra Sydeuropa og fra Danmark om sommeren. Smager dejligt med persillekartofler.

 

1 bars på ca. 1 ½ kg
2 porrer
1 selleritop
2 gulerødder
10 peberkorn
salt
3 lauerbærblade
1 løg
2 spsk vineddike
1 l. vand
 
Saucen:
30 g smør
2 æggeblommer
1 ½ dl cremefraiche
1 bundt persille
revet peberrod
1 knsp. sukker
lidt peber
saft af  ½ citron 
Yderligere: 30 g smør
 
Gør fisken istand og dryp den med citron.
Grønsagerne tilberedes og skæres i mundrette stykker, løget skæres i ringe.
Kog alle grønsager i en stor gryde med laurbærblade, vand, peberkorn, salt og eddike i ca. 20 min.
Læg fisken i suppen, skru ned, så det kun simrer.
Lad fisken simre ca. 30 min. - Tag den op, og hold den varm.
Bag en sauce af smør, hvedemel og 2 ½ dl suppe, kog den igennem.
Pisk æggeblommer med cremefraiche.
Rør det i saucen - nu må saucen ikke koge mere.
Tilsæt hakket dild og persille.
Smag nu saucen til med peberrod, sukker, peber, salt og citronsaft.
Anret fisken hel på et fad, og server saucen ved.
Smelt smørret, og hæld det over fisken.

Retten serveres med persillekartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.331 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her