Logo

Beuscherl (lunge og hjerte)

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Beuscherl er en ragout af kalvelunge og- hjerte der oprindeligt stammer fra områder i Østrig og Bayern. Retten kan laves på to måder:gammeldags eller moderne. Da retten skal hvile en dag skal den laves i god tid.

 

700 g kalvelunge
300-400 g kalvehjerte (gerne mindre)
1 løg
salt
sukker
4 peberkorn
2 enebær
2 laurbær
1 gulerod
250 g porre
1,5 dl god rødvinseddike
vand

Til opbagningen:
2 spsk smør
hvedemel, sukker, kogelage

Til den moderne Beuscher:
storbladet persille til pynt
tomatpure
kalvefond
flødeskum

Lunge og hjerte lægges i koldt vand i en time. Vask lunge og hjerte og kog med alle krydderier, grønsager og eddike i ca. halvanden time. Lungen er gennemkogt, når man kan prikke den med gaflen uden problemer. Afkøles. Blodårer, fedt og hinder fjernes. Skæres i meget fine, ca. 3 til 4 cm lange strimler. (Strimlerne må kun være nogle få millimeter brede). Bagefter hviler det hele i kogesaften i køleskabet i mindst en dag (helst 2 dage)

Og nu kommer 2 muligheder:

Gammeldags Beuscherl:
Sukker og hvedemel brunes i smør, kogevæske hældes langsomt på, indtil der opstår en jævn sauce, de finskårne Breuscherl (kælenavnet for lunge, hjerte og anden indmad) kommes i og bliver grundigt varmet igennem.

Moderne Beuscherl:
Tomatpure varmes grundigt. Kalvefond hældes langsomt på og saucen monteres med stiv piskefløde.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.034 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ærter på spanskEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Laks med hvidvinsrisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Bedekølle i løgPrøv denne bedekølle -eller lammekølle med køg. Køllen er let at lave, den skal dækkes med...
• Æbletærte med abrikos En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os