Logo

Blomkålsrand med fars

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Blomkålsrand med fars


1 blomkålshoved

500 g hakket kalve- & flæskekød

3 spsk rasp

2 æg

1 revet løg

1 håndfuld ærter

1 håndfuld gulerodstern

1 bdt hakket persille
1½ dl lys bouillon

3 spsk smør el. margarine
4 spsk hvedemel

3-4 dl blomkålsvand og mælk

salt og peber

reven muskat

*

Del blomkålshovedet i buketter og kog det i letsaltet vand få minutter.

Tag blomkålen op og lad den dryppe godt af - gem blomkålsvandet til stuvning.

Rør det hakkede kød sammen med rasp og æg og rør det revne løg i sammen med persillen.

Tilsæt bouillonen til en lind fars.

Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet.

Spæd med blomkålsvand og mælk til en stuvning.

Bland blomkålen i og smag til med salt, peber og reven muskat.

Smør en randform godt og kom halvdelen af farsen i.

Kom blomkålsstuvningen i og herover resten af farsen.

Dæk med alufolie der først smøres med lidt smeltet fedtstof.

Bag retten i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter.

Vend randen ud ved serveringen og kom smørvarmede majskorn eller bønner i midten.

Garner med letdampet spinat.

 

Da vi nu nærmer os de mørke tider, bliver der måske igen tid til de indendørs sysler, bl.a. også at eksperimentere lidt med madlavningen.
Denne gang har vi fundet en farsret, og den burde være både nem og billig at lave. Måske det også var noget for Blåkilde Spiseklub at sætte på menuen. Men værsgo'; først ingredienserne og så fremgangsmåden.
God fornøjelse og velbekomme !

 

Blomkålsrand med fars

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.742 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PebergrydeEn gryderet med oksekød, grøn og rød peber liver op på middagsbordet. Pebergryden kan evt...
• Spansk risretHurtig spansk gæsteret med fyld af dejlige grønsager og andet lækkert. Tilberedningstid:...
• Pølser med ostefyld og baconsvøbDisse skønne pølser kan laves både i ovnen eller på grillen, så dem skal du vel prøve?
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Blomkål PolonaiseBrødet til denne ret må gerne være nogle dage gammelt. Æg- og brødblandingen kan også...
• Kærnemælkskoldskål med jordbærNyd en forfriskende kærnemælkskoldskål med skiver af søde jordbær
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!