
4 personer
 
Kødboller: 
500 g hakket skinkefars 
100 g havregryn 
1 spsk hvedemel 
1 æg 
1 hakket løg 
vand, salt og peber 
Sauce: 
1 tsk olie 
karry 
vand fra kødbollerne (evt. kartoffelvand) 
lidt mælk 
Maizena 
salt
*
 
Kødboller: 
Bland havregryn, hvedemel og krydderier sammen i en skål. 
Rør væsken, løg og æg i og bland det godt. 
Tilsæt farsen og rør godt; farsen skal være så fast, at den kan formes til boller. 
Bring saltvandet i kog i en bred gryde. 
Skru ned for varmen, så vandet ikke spilkoger. 
Dyp en dessertske i det kogende vand og form boller med skeen. 
Læg dem i det kogende vand; kun 1 lag boller ad gangen. 
Kog bollerne ved svag varme ca. 5 minutter, til de føles faste. 
Tag dem op med en hulske og læg dem i en sigte, kog resten af bollerne. 
Sauce: 
Smelt fedtstoffet i en gryde og ”brænd” karryen af. 
Tilsæt vandet fra bollerne samt lidt mælk. 
Rør Maizena op i kold vand og jævn sovsen med dette. 
Kog saucen igennem ca. 10 minutter og smag den til med krydderier. 
Tilsæt kødbollerne. 
Server ris og broccoli til eller evt. kartofler.