Logo

Boller i Karry - slankeret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Boller i karry er ofte et hit på middagsbordet. Retten er nem at lave til hele familien og smager lækkert. Og så er der meget lidt fedt i. Server gerne med ris og eventuelt grøntsager. velbekomme.


500 g hakket skinkekød, kalkun eller kylling, max. 8 %

rasp

1 æg

1 løg, fint revet

salt og peber
Sauce:

2 tsk olivenolie

½ løg

frisk ingefær

½ syrligt æble

½ - 1 spsk karry

1 tsk gurkemeje

1 tsk stødt spidskommen

suppe fra kødbollerne eller bouillon

skummetmælk

2 - 3 spsk Maizena

Tilbehør: Valgfri mængde ris – til du er mæt

*

Ingredienserne til farsen æltes godt sammen, den skal være ret fast.

Lad derefter farsen hvile køligt i en halv times tid.

Form farsen til kødboller i ønsket størrelse ved hjælp af en ske og den ene håndflade.

Både ske og hånd kan skylles med koldt vand for at lette arbejdet.

Kog kødbollerne i rigeligt med vand tilsat salt i 5 - 10 min alt efter kødbollernes størrelse.

De skal føles helt faste, når man trykker på dem.

Kog kun 1 lag boller ad gangen.

Tag kødbollerne op med en hulske, og læg dem i en si.

Kog næste omgang kødboller.

Sauce: Pil og hak løg og hvidløg, skræl ingefæren, og hak den meget fint.

Svits løg, hvidløg og ingefær ved jævn varme.

Skær æblet i små tern.

Tilsæt æble, karry, gurkemeje og spidskommen, og svits det hele et øjeblik under omrøring.

Tilsæt suppe fra kødbollerne, og lad saucen koge i ca. 10 min.

Rør Maizenaen ud i den kolde mælk, og jævn saucen.

Smag den til med salt og peber og evt. mere karry.

Kog saucen i nogle minutter.

Læg kødbollerne i karrysaucen, og varm dem igennem.

Serveres med ris.

Tips: For at få en mere traditionel karrysauce kan man udelade ingefær, hvidløg, gurkemeje og spidskommen. Den mængde karry, som anvendes, bør tilpasses efter karryens styrke og familiens smag.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.127 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SkippertorskEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Italienske frikadellerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Stegt havaborre med ingefærsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Smedens ferskensorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os