Logo

Borsjtj á la Russe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Borsjtj er en specialitet fra Østeuropa. I denne russiske specialitet laves med rødbeder og kyllingekød. Suppen får en rigtig flot rød farve. Suppen kan både serveres som forret og hovedret.
Suppe - ukrainsk specialitet.


Hvidkål, løg, selleri, rødbeder, porrer, gulerod og piement (peberfrugt) skæres i julienne, d.v.s. i fine strimler. Kom lidt smør eller olie i en gryde, heri sauteres snittet bacon. Når det er lysebrunt, kommes alle grønsagerne i, som sauteres et par minutter, tilsæt paprika, tomatpuré og vand + Oskar eller anden kødekstrakt. Heri lægges en poulard eller høne, koges ca. 1 time, men kødet tages op, når det er mørt og skæres i små stykker, der kommes i suppen inden den serveres. Ligeledes tilsættes reven rødbede, der kan tilsmages med lidt melis evt. eddike eller tabasco, for forsigtig lidt ad gangen.

Serveres med cremefraiche, hakket dild og varm flûtes.

Den kan tilberedes på flere måder, bl.a. med oksekød, dog skal suppen koge det længere.

P.S. Man siger, at Rasputin indtog denne ret før sine elskovseventyr.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.331 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her