Logo

Broccolisalat med kalkun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne opskrift på broccolisalat med kalkun og appelsin er let at lave og kan bruges som let frokostret, som hovedret eller som tilbehør.



350 g kogt kalkunbryst (kan evt. erstattes med kold kalvesteg, kogt
skinke spegeskinke eller let røget, usaltet lammelår)
500 g frisk broccoli (300 g frossen)
3 appelsiner
1 citron
1 spsk tør hvidvin
salt og peber
3 spsk olie
30 g valnøddekerner

*


Vask broccolien omhyggeligt, og del den i passende buketter.
Skær det grove af stilkene, kom dem i let saltet, kogende vand, og kog dem i 8 min. (Ved frossen broccoli nedsættes kogetiden til 5 min.).
Tag broccolien op, slå straks koldt vand på og lad den afkøle i en sigte. Skræl 2 appelsiner med en skarp kniv, på samme måde, som man skræller et æble.
Del dem i både og fjern kerner og hinder helt.
Pres saften af den tredie appelsin samt citron, og si den.
Rør det sammen med hvidvin, krydderier og olie.
Skær kødet i fine små stykker.
Fordel det sammen med broccoli, og appelsinstykker på et dybt fad. hæld dressing over, og lad det stå og trække i en halv time.

Tilbehør
Drys valnøddekerner på umiddelbart før serveringen.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.453 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?