Logo

Bruschetta-fest

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bruschetta-fest

 

Bruschetta er italienernes svar på smørrebrød. Små ristede skiver brød med smagfuldt fyld på toppen er en skøn forret eller appetizer - med fire slags, kan det udgøre et lækkert måltid.

 

Bruschetta med avocado og rejer

8 stk. Arbejdstid: 15 min.

#

2 modne avocadoer

2 forårsløg

100 g rejer

1 spsk olie

1-2 spsk citronsaft

8 skiver flûte

salt og peber

*

Flæk og udsten avocadoerne, og skær frugtkødet i terninger.

Rens forårsløgene, og snit dem fint.

Bland avocado og forårsløg med rejer.

Tilsæt olie, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Rist brødet på begge sider, og fordel avocado/rejeblandingen på brødet.

 

 

Bruschetta med svampe

12 stk. Arbejdstid: 25 min.

#

250 g champignon

1 spsk olie

1 fed hvidløg

1 spsk friskpresset citronsaft

12 skiver flûte

1 håndfuld bredbladet persille

salt og peber

*

Skær de rensede champignon i små stykker, og steg dem gyldne i olie på en pande.

Pil hvidløgsfeddet, hak det fint, og bland det med svampene.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Rist brødet på begge sider.

Fordel svampene på brødskiverne, og drys med hakket persille.

 

 

Bruschetta med spinat

12 stk. Arbejdstid: 15 min.

#

500 g spinat

1 spsk olie

1 fed hvidløg

12 skiver flûte

50 g parmesanost

salt og peber

*

Skyl spinaten grundigt.

Varm olien op i en stor gryde, og svits spinaten under omrøring, til den falder sammen.

Pil hvidløgsfeddet, hak det fint, og vend det i spinaten.

Smag til med lidt salt og peber, og dryp spinaten af i en sigte.

Rist brødet på begge sider under grillen i ovnen.

Fordel spinaten på brødskiverne, drys revet parmesanost på toppen, og grill brødene igen, til parmesanen er gylden.


 

Bruschetta med peberfrugt

8 stk. Arbejdstid: 25 min.

#

1 løg

2 snackpeberfrugter

2 spsk olie

2 tomater

1 fed hvidløg

4 kviste frisk oregano

1 spsk vineddike

8 skiver flûte

salt

evt. chiliflager

*

Pil løget, og hak det groft.

Rens peberfrugterne, og skær dem i små terninger.

Steg løg og peberfrugter på en pande med olie, til de er helt møre.

De må godt blive lidt brune.

Hak tomater, hvidløg og oregano fint.

Bland det med peberfrugter og løg på panden, og kog det hele godt igennem.

Smag til med vineddike, salt og evt. lidt chiliflager.

Køl af.

Rist brødet på begge sider, og læg peberfrugtblandingen på brødet.

 

TIPS: I stedet for oregano kan du bruge basilikum eller timian.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 684 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?