Logo

Burger med kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Burger med kylling

 

Her er en ny variant på den traditionelle amerikanske hamburger. Den er både lækker og mager. • Denne burger er mager, da den indeholder kyllingekød • Server gerne med en råkostsalat til.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kyllingeburger:

4 kyllingebryst

1 løg

1 tsk kapers

1 æg

1 tsk usødet stærk sennep

salt og peber

2 spsk olie

4 burgerboller

2 tomater

4 salatblade

 

* Fremgangsmåde:

1 Pil løget og hak det fint. Hak kapersene groft.

Hak kødet i en blender eller foodprocessor til en grov fars.

Bland kødet med af løg og kapers i en skål.

Tilsæt æg og sennep.

Bland godt og smag til med salt og peber.

 

2 Fugt hænderne med vand og form 4 bøffer af farsen.

 

3 Opvarm olien på en pande og steg burgerne ca. 4 min. på hver side, til de er sprøde og gyldne.

 

4 Flæk burgerbollerne og rist dem i ovnen eller på brødristeren.

 

5 Skyl tomaterne og skær dem i skiver.

Skyl salatbladene og dup dem tørre.

Læg salatblade og tomater på underdelen af bollerne.

Læg kyllingebøffen på og drys med resten af løgene.

Læg den øverste del af brødet på.

 

Tips & råd

 

For at få burgerne lige store, runde og tykke, kan du forme dem ved hjælp af en kageform, som er ca. 6 cm i diameter. Tryk kødet ned i formen og pak det godt.

Tag derefter formen af og brun burgerne kraftigt på begge sider i olie.

Burgere af oksekød kan være røde i midten, hvis det ønskes, men hamburgere af kylling- eller svinekød skal være gennemstegte. Server burgeren sammen med brød, salat, tomat og løg og også gerne syltede agurker, mayonnaise og ketchup.

 

VARIATION: Lav "snacksburgere" ved at forme 12-15 små bøffer.

Steg dem og læg dem på runde brødskiver.

Garner med kapers og server med en dip til.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 303 = kJ 1276

Kulhydrat 17 g Protein 34 g Fedt 11 g (33%) Fibre 2 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.148 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Appelsin - mandelkage (uden mel)Denne særdeles velsmagende skærekage følger en opskrift, der kan føres tilbage til...
• Kylling i karry og champignonEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Canadiske spareribsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• KyllingespidPrøv denne lækre og nemme opskrift på sprøde kyllingespid, der passer perfekt til...
• Cappuccino cremetHonning giver en fin smagsbrydning til en kop cremet cappuccino - kaffen smager specielt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!