Logo

Burritos med kylling, sorte bønner og avocado

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Burritos med kylling, sorte bønner og avocado


En Burrito eller Taco de harina er en slags pandekage med kødfyld, der bliver spist meget i Mexico. Burrito dejen er normalt let grillet eller dampet, for at blødgøre det og gøre det mere smidigt. Dejlig fingermad, der kan varieres med dit favoritfyld. Prøv det!

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 15 min.

 

#

2 kyllingebryst

2 fed hvidløg

1 spsk olie

1 tsk honning

½ lime [øko]

8 majstortillas (str. M)

100 g cheddar

1 bundt frisk koriander

 

Sort bønnemos:

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

1 chili

1 dåse sorte bønner

1 dl fløde

salt og friskkværnet peber

 

Salsa:

6 tomater

1 agurk

3 spsk hvidvinseddike

2 tsk salt

2 spsk olie

2 tsk honning

1 chili

2 fed hvidløg

½ bundt frisk mynte

 

Guacamole:

2 avocadoer

2 lime

1 lille fed hvidløg

*

 

BØNNEMOS:

Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.

Befri chilien for frø og mellemvægge, og hak den fint.

Steg løg og hvidløg på en pande med olie i 2-3 min.

Vend chili og de afdryppede, sorte bønner sammen med løgene, og tilsæt fløde.

Kog det igennem i 2-3 min.

Blend evt. bønnemassen til pure, og smag til med salt og peber.

 

SALSA:

Skær tomater og agurk i fine terninger.

Tilsæt eddike, olie, og honning.

Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.

Hak hvidløg og mynte fint.

Bland chili, hvidløg og mynte i salsaen.

 

GUACAMOLE:

Flæk og udsten avocadoerne, og tag frugtkødet ud af skallerne med en ske.

Mos det groft med en gaffel, og tilsæt limesaft og knust hvidløg.

Smag til med salt og peber.

Skær kødet i strimler, og hak hvidløg fint.

Steg det på en varm pande med olie i ca. 5 min.

Smag til med lidt honning og limeskal.

 

Varm majspandekagerne på en varm tør pande, så de tager farve.

Fyld dem med kylling, bønnemos, salsa, guacamole, revet cheddar og lidt frisk koriander.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 387 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tarteletter med kyllingHer er en tarteletopskrift med klassisk fyld. Med kyllingebryst i stedet for en hel...
• Kylling Tikka Masala 2Kyllingen kan også byttes med for eksempel fisk. Til retten serveres der ofte ris og...
• Stegt kylling med krydderurterKylling kan tilberedes på utrolig mange måder. Her er den stegt med friske og aromatiske...
• Jordbærtærte, bittersød med mascarponecremePrøv denne bittersøde jordbærtærte med mørdejsbund med lækker mascaponecreme som dessert...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os