Logo

Coq au vin - i en solid version

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kan forberedes i god tid: klassikeren fra de franske bistroer i en mere solid version med rødvin og røget flæsk

Kan forberedes i god tid: klassikeren fra de franske bistroer i en mere solid version med rødvin og røget flæsk

 

100 g røget stribet flæsk

½ poulardbryst med ben, 650 g

150 g champignon, små

2 løg

2 fed hvidløg

1 spsk olie

salt og peber

3 dl rødvin, halvtør

1 dl hønsebouillon, pulver

75 g perleløg (fra glas)

½ bundt persille

saucejævning til mørk sauce peber

 

A. Flæsket skæres i små terninger.

Kyllingebrystet halveres på langs, og hver halvdel deles i 3 stykker.

Champignonerne gøres i stand.

Løg og hvidløg skæres i små terninger.

 

B. Varm olien op i en stegegryde.

Steg flæsket sprødt og tag det op igen.

Champignonerne svitses kraftigt i fedtet fra det røgede flæsk, saltes og tages op igen. Kyllingestykkerne saltes og svitses kraftigt på alle sider i det varme fedtstof.

Løg og hvidløg tilsættes, og det hele svitses sammen i 1 minut under omrøring.

 

C. Vin og hønsebouillon hældes i stegegryden.

Det hele bringes i kog.

Kødet koges mørt i 30 minutter under låg. Vend det af og til.

Lad perleløgene dryppe af.

Nip persillebladene fra stilkene og hak dem.

10 minutter før kødet er færdigt, tilsættes flæsk, champignoner og perleløg.

 

D. Saucen jævnes med saucejævningen efter anvisningen på pakken.

Der smages til med salt og peber og til slut drysses med persille.

 

Madopskrift billede

Tips: Rødvin til madlavning - Vælg ikke en tung barolo-vin til madlavning. Ved kogning forstærkes smagen af egefad, så den bliver ubehagelig. Vælg hellere en mere frugtagtig rødvin.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.199 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hareragout med bacon og kastanieEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Skinkekød i karrysauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Indonesisk svinemørbradEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Frossen tyttebærmarengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!