Logo

Culottesteg med bearnaise sauce og bagte kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Culottesteg med bearnaise sauce og bagte kartofler


En lækker rosastegt culottesteg er altså virkelig god mad og perfekt til alt fra sommergrillaftener og til efterårs- og vintermenuen. Når der er culottesteg på festmenuen – så kan I fint afslutte med Pavlova - marengskage med friske bær

4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 60 min.

 

#

1.5 kg culottesteg

salt og peber

4 spsk olie

4 fed hvidløg

4 kviste frisk timian

 

Bagte kartofler i mikroovn:

4 store bagekartofler

100 g smør, blødt

3 fed presset hvidløg

*

Tænd ovnen på 250 °C

Fjern evt. sener på undersiden af culotten

Rids derefter fedtlaget i tern med en skarp kniv

Pas på ikke at ridse ned i kødet, da stegen så mister en masse saft

Smør stegen med olie, salt og peber, og læg halveret hvidløg og timian ovenpå stegen

Sæt stegen i ovnen, og steg den 10 minutter ved 250 °C, ikke varmluft, så sværen brunes

Skru ovnen ned på 160 °C, og steg videre 20-30 minutter alt efter hvor rød du vil have den

Tag stegen ud, og lad den hvile 15 minutter

 

Rens og vask kartoflerne og skær et kryds i hver kartoffel.

Sæt dem i en lille bradepande i ovnen i 1½ time.

Rør smørret med hvidløg og smag til med salt.

Lægges på køl mindst 1 time.
Server kartoflerne med hvidløgssmørret.

 

Culottesteg med bearnaise sauce og bagte kartofler

 

Helt færdige bagte kartofler på ca 20 minutter - det er her

Vask og tør kartoflerne omhyggeligt.
Anbring 2 lag køkkenrulle på ovnens glasplade.
Kog kartoflerne 6 minutter ved 100%.

Vend dem og kog yderligere 6-10 minutter ved 100%, til der er møre, men stadig faste.
Lad kartoflerne stå 5 minutter.

Skær en ridse midt igennem og kom smørret i.

Tilsæt salt og peber.

Tips: Opskriften er beregnet til mikroovn med en nytteeffekt på 750 watt ved 100%

Helt færdige bagte kartofler på ca 20 minutter - det er her

 

Server med en let bearnaisesauce.

 

Du kan også servere Marinerede bønner til.

 

Forslag til dessert: Pavlova - marengskage med friske bær



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 793 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Oksekød i krydret sauceEn aromatisk og krydret simreret, som hedder Rendang og er festmad i Indonesien
• Oksespid med hummus og salatHummus er en cremet og krydret kikærtedip, der er skøn i store wraps med salat og spid med...
• Mexico BiksEr der steg fra søndagsmiddagen, der blev lidt tilovers. Resterne kan bruges til andre...
• Brombær med råcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!