Logo

Enchilada med chilisauce og majskolber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Enchilada med chilisauce og majskolber

 

En enchilada er en mexicansk majspandekage rullet om et fyld af kødfars eller ost. Du kan evt. bruge færdigkøbte tortillas til retten.

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 45 min. Koge/stegetid: 30-40 min. 4 personer.

#

Dej:

25 g gær

4 dl lunken vand

2 tsk salt

175 g fint majsmel

300 g hvedemel

 

Fyld:

3 porrer

1 rød og 1 grøn peberfrugt

1 bundt persille

400 g oksekød i strimler

1½ tsk salt

olie til stegning

 

Chilisauce:

1 løg

1 spsk olie

2 fed hvidløg

1 dåse hakkede tomater

sambal oelek eller anden chilisauce

salt

 

Salat:

1 stort salathoved

2 spsk olie

2 spsk vineddike eller balsamico

salt og peber

 

Tilbehør:

4 majskolber

*

 

OPLØS gæren i vandet i en skål.

Tilsæt salt og majsmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen.

Tilsæt mere mel, til dejen er god og fast og lige akkurat slipper fingrene.

Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse.

Gør fyldet klar imens.

 

RENS porrerne, og skær dem i skiver.

Rens peberfrugterne, og skær dem i terninger.

Skyl og tør persillen, og hak den.

 

VARM 1 spsk olie op på en stor pande, og brun oksekødet på alle sider.

Læg det på en tallerken.

Varm 1 spsk olie op på panden, og svits porrer og peberfrugter i ca. 5 min.

Bland grønsagerne med kød og persille, og steg godt igennem.

Lad fyldet køle lidt af.

 

DEL dejen i 8 stykker.

Tryk hvert stykke dej ud til en cirkel i 1 cm's tykkelse.

Læg fyld på den ene halvdel af dejen, og luk den anden halvdel henover.

Tryk dejen godt sammen i kanten.

 

STEG enchiladaerne i olie på en pande ved middelhøj varme.

Læg så mange på panden ad gangen som muligt, eller tag flere pander i brug.

Pas på, at de ikke bliver for mørke, før de er stegt ordentligt igennem, det tager ca. 10 min.

Skru ned for varmen, hvis det går lidt for stærkt.

Hold evt. de færdige enchilladaer lune i ovnen ved 120 °C.

 

CHILISAUCE: Hak løget fint, og svits det i olien i en gryde.

Tilsæt knust hvidløg og tomater, og lad saucen koge i 20 min.

Blend saucen til en fin puré, og smag til med sambal oelek og salt.

 

SKYL og tør salaten grundigt.

Bryd den i store stykker, og vend dem sammen med olie, vineddike, salt og peber.

 

RENS majskolberne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 min.

Dryp dem af, og server med enchiladas, chilisauce og salat.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 404 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bacon-restegrydeI dag skal du høre om en nem og lækker hverdagsret. En fornem ret, hvor der er brugt både...
• Grillstegte entrecôtesGode bøffer er noget af det enkleste til grillen. Kødet skal være mørt, ellers bliver...
• Bøf HawaiiUanset om den steges på havegrillen eller på en grillpande, bliver denne møre bøf noget...
• Nøddebudding med jordbærsauce i stegesoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os