Logo

Englebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Englebrød

December måned er en rigtig hyggemåned, hvor vi kan samles med familie og børn. Og der skal serveres kaffe/kakao og alskens gode sager. Det kunne være disse englebrød.


100 g smør el. margarine
2,5 dl mælk
25 g gær
50 g sukker
1 tsk salt
250 g durummel (pizzamel)
225 g hvedemel
1 æg, sammenpisket
0,5 dl rosiner (evt)
1 æg til pensling.         

 

Fedtstoffet smeltes i en gryde, mælken tilsættes og gæren kommes i når væsken er fingervarm
Derefter kommes de øvrige ingredienser i og dejen æltes til den er blank og smidig.

Den skal nu hæve ca. ½ time.

Ælt dejen igen og del den i mindre portioner.

Hver portion deles i små stykker som rulles tyndt ud og formes til kringler, snoede s, kranse eller hvad fantasien inspirerer til.

Efterhæver i 20 min på bagepladen.

Pensl med sammenpisket æg og bag dem ved 225°C i 10-20 min alt efter størrelse.

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.905 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kakao-cappuccinoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær ispindeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fødselsdagsbowle til børnefestEn kold og frisk bowle giver en festlig stemning - og så bestemmer du selv sukkermængden...
• CitrontærteEr du også tosset med citrus i desserter – det syrlige og det søde i en perfekt aromatisk...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os