Logo

Fars med vintergrønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fars med vintergrønsager

200 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
200 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
2 spsk hvedemel
1 æg
1 finthakket løg (ca. 75 g)
½ groftrevet squash (ca. 100 g)
1 tsk groft salt
1 dl mælk
50 g revet ost, fx Cheasy Mild 13% (20+)

Vintergrønsager:
25 g smør
300 g rosenkål i kvarte
200 g knoldselleri i tændstiktynde stave
100 g gulerødder i tynde skiver
1 dl vand
1 tsk groft salt
friskkværnet peber

Tilbehør: 240 g groft brød

Rør kød og hvedemel sammen. Tilsæt æg, løg, squash, salt og peber.

Rør mælken i lidt efter lidt.

Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Form farsen til 4 store "frikadeller" og læg dem i 4 små ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter).

Drys med ost og bag retten midt i ovnen ca. ½ time ved 200°C.

Vintergrønsager: Smelt smørret i en gryde.

Svits grønsagerne heri og tilsæt vand, salt og peber.

Kog grønsagerne ved svag varme og under låg i ca. 3 min.

Smag til. Grønsagerne skal være sprøde.

Ved serveringen:

Fordel grønsagerne omkring farsen og server resten i en skål ved siden af.

Tips: Tilbered farsen uden squash og ost, og steg den til frikadeller.

Fryseegnet: Ja, bagt og uden grønsager.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.664 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her