Logo

Farsbøffer med oste/tomatsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

500 g hakket oksekød
2 skiver afskorpet toast ell. franskbrød
2 dl kaffefløde
Salt Peber og hvidløg efter behag
En smule hvedemel
 
Sauce:
1 ds hakkede tomater m hvidløg eller basillikum
1 1/2 lt. Karolines Mornaysauce
2 spsk fløde (kan undlades)
Salt og peber
4 skiver smelteost
Ris til 4 pers.
2 hvede baguettes.
 

Lad toasten ligge i blød i fløden en halv times tid.
Hæld kødet i en skål, tag toasten og vrid 1/3 af fløden fra.
Blandes godt i kødet, evt. med håndmixer ell. blender.
Vil kødet ikke mixes eller skiller, hæld da en smule fløde op efter behag.
Bare sørg for at farsen er rimelig "våd" som en frikadellefars.
Kom en spiseske hvedemel eller to i farsen, så samles den bedre og falder ikke fra hinanden på panden.
Smages til med salt og peber samt hvidløg.
Farsen formes som 8 små eller 4 store bøffer og steges i en smule margarine på panden - 3 minutter på hver side.
Bøfferne lægges i et ovnfast fad.
 

Sauce:
Hæld tomaterne, Mornay-saucen og evt. en smule fløde i en gryde.
Kog op under omrøring ved svag varme og hæld over bøfferne i fadet.
Fadet stilles i en 200°C forvarmet ovn i et kvarter.
Derefter tages de ud og osten lægges på bøfferne.
I ovnen med fadet igen til osten er smeltet gyldenbrun.
Serveres med nykogte ris og varme hvedebaguettes til samt en god vin.
 

Tips: Det er en forholdsvis tung ret. Den kan synes fedende men når man bruger kaffefløde er det ikke et problem. Dog bør mennesker på diæt IKKE indtage denne ret.
Både børn og voksne kan spise denne ret (det er afprøvet i barndomshjemmet) og er en god middag til 4.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.236 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Carribean WrapsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mørbradpande sursødMed al sikkerhed kommer denne moderne variant af en klassisk kinesisk mangoret, til at...
• Farsbrød med parmaskinkeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Berlinere med citronDe gyldne kager smager skønt både med og uden fyld. 16-18 stk. Prøv den bedste opskrift...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os