Logo

Farsbrød med æbler, svampe og rosmarin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Farsbrød med æbler, svampe og rosmarin

 

Velsmagende farsbrød med fyld af æbler, svampe og rosmarin. Det færdigstegte farsbrød er "glaseret" med æblegelé og serveret med ovnbagte jordskokker.

4-6 personer. Arbejdstid: 1 time. Koge/stegetid: 1 time og 15 min.

 

Fars:

250 g markchampignon eller blandede svampe

1 stort løg

2 fed hvidløg

1-2 spsk olie

1-2 stilke frisk rosmarin salt og peber

1-2 æbler

500 g hakket kød (okse, kalv, svin, kylling eller kalkun)

2 æg

75 g rasp eller brødkrumme

1 spsk dijonsennep

 

Endvidere:

150 g bacon i skiver

2 dl æblemost

2 dl bouillon eller vand

2-3 spsk æblegele

1 spsk majsstivelse evt. kulør

 

Tilbehør:

¾ kg jordskokker

2 fed hvidløg

1 bundt persille

1-2 spsk olie

salt og peber

15 g smør

*

 

Rens svampene, og hak dem.

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.

Skyl rosmarinen, træk bladene af stilkene, og hak dem.

Brug evt. en foodprocessor til at hakke det hele.

 

Sauter svampeblandingen på en pande med olie i 5 min. under omrøring.

Krydr med salt og peber, og hæld blandingen i en stor skål.

 

Skræl og udkern æblerne, og hak dem i foodprocessoren (eller riv dem groft).

Rør dem i kødet sammen med svampeblandingen, æg, rasp og sennep.

Krydr med salt og peber, og form farsen til et stort brød eller 4-5 portionsbrød i en bradepande med bagepapir.

Pak kødet ind med baconskiver.

Hæld æblemost og bouillon i bradepanden, og sæt den i ovnen ved 160 °C varmluft i ca. 1 time (portionsfarsbrød 25-30 min.).

Tjek med et stegetermometer; det skal vise mindst 75 °C.

 

Skrub eller skræl jordskokkerne, og del dem i nogenlunde lige store stykker.

Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.

Skyl og hak persillen.

Vend jordskokker og hvidløg med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen sammen med kødet i de sidste ca. 20 min. - vend rundt i dem en gang undervejs.

 

Tag farsbrødet ud af ovnen, og pensl overfladen med æblegelé.

Skru ovnen op til 250 °C eller grillfunktion, og lad jordskokkerne blive gyldne og møre.

Si væsken fra farsbrødet over i en gryde, giv det et opkog, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand eller saucejævner.

Smag til og tilsæt evt. kulør.

 

Vend smør og persille i jordskokkerne.

Skær det store farsbrød i skiver, og server med ristede jordskokker og sauce.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 274 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kødboller i citronsauce og broccoli, som er let og lækkerAlle kender kødboller i karry, men prøv denne variation med citronsauce, som er let og...
• Svenske frikadeller med tyttebærDen største forskel på svenske "köttbullar" og danske frikadeller er nok størrelsen og så...
• Gæstemad med hakket kødinvitér venner og familie til en festlig middag med hakket kød og lækkert tilbehør. Her er...
• AhornbuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os