Logo

Farseret kalkun - stuffed turkey

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
4 kg ung kalkun (4 kg)
salt og peber
smør
500 g kastanjer
150 g smør
1 løg
2 dl finthakket bladselleri
2 tykke skiver franskbrød uden skorpe
1 tsk salt
1 tsk timian (tørred og knust)
1 tsk merian (tørred og knust)
½ tsk salvie (tørred og knust)

Snit et kryds i toppen af kastanjerne, stil dem i en varm ovn til skallen brister, fjern skaller og brune hinder, og kog dem, til de er møre - 20-30 min. Hak dem fint. Det hakkede løg, bladsellerien og det smuldrede franskbrød steges i smørret, salt og krydderier tilsættes og der røres godt rundt. Kastanjerne kommes i og det hele steger nogle minutter. Fyld kalkunen med denne blanding, efter først at have drysset den ind- og udvendig med salt og peber. Sy kalkunen sammmen med en stoppenål og bomuldsgarn, stryg den med smeltet smør, og læg den i et stegefad. Dæk den med flere lag osteklæde dyppet i smeltet smør eller smørsmurt aluminiums-folie. Steg kalkunen i en forvarmet ovn ved 160°. Det smørgennemvædede osteklæde eller aluminiumsfoliet sørger for stadig drypning. Kalkunen skal stege ca. 4 timer. Fjern klæde eller aluminium den sidste ½ time af stegetiden.
Server kalkunen med en tranebærkompot.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.975 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?