Logo

Fasaner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
3 fasanhøns eller 2 fasanhaner
150 g fersk spæk
50 g smør eller margarine
hvedemel
½ l. vand, mælk eller fløde
kødekstrakt
tomatpure
sukker
soya

Fasanerne plukkes og rengøres.
Hvis fuglene ikke er ganske friske og en del forskudte bør de lægges i eddikevand nogle timer og derefter i mælk 1 døgn, er de derimod friskskudte istandgøres de og indgnides med salt og peber, hvorefter de opsættes og ombindes med tynde spækskiver.

Fedtstoffet brunes, og fuglene, der først kan vendes i hvedemel, brunes heri på alle sider. (gryden må være så stor at fuglene let kan vendes med et par træskeer).
De steges under låg 1-1 ½ time ved svag varme.
Er spækskiverne afskåret meget tyndt, vil de smelte under stegningen, ellers må de aftages, og man må sikre sig, at fuglene er brunede.
Når fuglene er møre, optages de, og først da tilsættes væsken, ½ l. vand tilsat kødekstrakt og 1-2 spsk tomatpure.
Saucen gives et opkog, salt, sukker og soya tilsættes.
Om ønskes kan saucen tilsættes en jævning af flormel eller kartoffelmel, ligesom man kan anvende piskefløde.

Man kan også når fasanerne har steget ¾ time tilsætte ½ l. fløde eller mælk, hvorefter stegningen fortsættes ½- ¾ time.
Saucen kan jævnes som ovenstående.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.405 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?