Logo

Filet mignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 filet mignon af oksetyksteg
1/2 spsk olie
2 spsk hvidvinseddike
1 dl rød portvin
1/4 l. friskpresset appelsinsaft
1/2 skrællet æble i meget små tern
1 dl kraftig kalvefond

Sauté:
1 1/2 spsk olie
4 rødløg i både
2 røde finthakkede chili uden kerner
2 stilke finthakket citrongræs
6 gulerødder i skrå skiver
2 appelsiner skåret i fileter

Kom kødet i en stor gryde med kogende vand og lad det koge 18-20 min. Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det ca. 5 min. på en pande. Krydr med salt og peber og lad kødet hvile tildækket i 20 min.
Kom eddike og portvin på panden og lad det koge ind til det halve.
Tilsæt appelsinsaft, æble og fond, og lad det koge i ca. 5 min.
Smag til med salt og peber.
Sauter rødløg, chili, citrongræs og gulerødder i olie i ca. 8 min. ved
jævn varme.
Kom appelsinfileterne ved, varm igennem og smag til med salt.
Skær kødet i skiver: Kig på fileten og skær kødet i tynde skiver ved at skære på skrå på tværs af muskeltrådene.
Anret kødet sammen med grønsagssaute, friskkogte risnudler og portvinssauce.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.574 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kylling og tomater i fadHer er en hurtig og sommerlig ret, der ikke kræver det store udstyr og giver et minimum af...
• - Tallerkenmodellen ♥En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Laksefrikassé med rejer, spinat og citronLaksestykkerne tilberedes i den lyse sauce sammen med frisk spinat og forårsløg. Saucen...
• Jordbær-rabarberkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os