Logo

Fish and chips på aborre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fish and chips på aborre

 

En herligt enkel fiskeret med stegt aborre, som serveres sammen med sprødt friterede kartofler, citrondip og grønsager. Dansk variant.

• Aborre er en sund middelfed fisk • Blomkål indeholder meget A- og C-vitamin.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Fish and chips på aborre

600 g aborrefilet

2 bagekartofler

olie til friteringen

4 gulerødder

½ blomkålshoved

10 små kapers

2 spsk smør eller margarine

salt og peber

CITRONDIP:

1 dl majsolie

1 dl olie

2 æggeblommer

saft og skal af ½-1 citron

1 spsk cremefraiche

salt og hvid peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Begynd med citrondippen.

Pisk de to slags olie dråbevis i æggeblommerne.

Pisk det helt ensartet. Smag til med citronsaft og citronskal.

Rør cremefraiche i og smag til med salt og peber.

 

2 Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Opvarm olien i en tykbundet gryde og læg kartoflerne i.

Olien skal lige dække kartoffelskiverne.

Kartoflerne er færdige når de kommer op til overfladen, ca. 3 min.

Lad kartoflerne løbe af på køkkenrulle.

Dæk med alufolie og hold dem varme.

 

3 Bring letsaltet vand i kog i en gryde.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.

Del blomkålen i buketter.

Sænk grønsagerne i det kogende vand og kog i 8 min.

Lad grønsagerne løbe af og bland dem med kapers.

 

4 Drys fisken med salt og peber.

Opvarm fedtstoffet på en pande og steg fisken 3-4 min. på hver side.

Anret fisken sammen med grønsager og citrondip.

 

Tips & råd

 

Fish and chips på aborre

Skiv kartoflerne ved hjælp af en ostehøvl. Skiverne bliver jævne og fine.

Tør skiverne i et viskestykke, så de er tørre når de skal friteres.

 

Fish and chips på aborre

Lav en "kartoffelrede": opvarm olie i en tykbundet gryde.

Klem kartoffelskiverne fast mellem to små sigter (eller i et fugleredejern) og steg dem.

 

PR. PORTION (UDEN DIP): Energi: Kcal 358 = kJ 1503

Kulhydrat 28 g Protein 30 g Fedt 14 g (34%) Fibre 5 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.905 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her