![Fiskegratin Denne fiskegratin med lækre grøntsager som selleri og porre er hurtig og nem at lave. Retten er perfekt som sund og lækker aftensmad. Husk at spise fisk minimum en gang om ugen.](/images/articles/s2/2015/4/23/fiskegratin.jpg)
750 g fiskefars
1 lille løg
1 lille selleri
3 porrer
3 gulerødder
50 g smør
Gratinsauce:
50 g smør
3 spsk hvedemel
3 dl mælk
3 æg
persille
rasp
smørklatter
Bland fiskefarsen med revet løg, salt og peber.
Skræl selleri, del den i terninger og kog dem knap møre i letsaltet vand.
Skræl gulerødder og skær dem i skiver.
Skyl porrerne og skær dem i ringe.
Smelt fedtstoffet og lad gulerødder og porrer snurre heri.
Læg selleri i bunden af et smurt, ovnfast fad.
Læg halvdelen af fiskefarsen ovenpå og herover gulerødder og porrer. Dæk med resten af fiskefarsen.
Smelt fedtstofffet til gratinsaucen, rør melet i og spæd med mælken. Lad saucen koge igennem og smag til med salt og peber.
Legér saucen med æggeblommer.
Pisk hviderne meget stive og fold dem i saucen med let hånd.
Bland hakket persille i gratinsaucen og hæld den over fiskefarsen og grønsager.
Sigt et tyndt lag rasp over og kom smørklatter øverst.
Stil fadet i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.