Logo

Fiskepie, fantastisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fiskepier er noget rigtigt "hygge-hjemme-mad", der smager efter mer'. Det her er en fantastisk opskrift, som mange er helt vilde med.


5 store kartofler i tern a 2 1/2 cm
salt, friskkværnet sort peber
2 æg fra fritgående høns
2 store håndfulde frisk spinat
1 finthakket løg
1 finthakket halveret gulerod
extra jomfruolivenolie
3 dl piskefløde
2 store håndfulde reven, moden cheddar eller parmesan
saft af 1 citron
1 tsk engelsk sennep med top (fx Coleman's)
1 stor håndfuld finthakket, bredbladet persille
500 g kuller- eller torskefilet uden skind i strimler
muskatnød (kan udelades)

Forvarm ovnen til 230°.

Kom kartoflerne i kogende vand med salt, kog op og lad koge i 2 minutter.

Læg æggene i gryden og kog videre i 8 minutter, til de er hårdkogte, samtidig med at kartoflerne også skulle være færdige.

Samtidig dampes spinaten i et dørslag over gryden, men det tager kun 1 minuts tid.

Tag spinaten af gryden og pres al overskydende væde af.

Dryp kartoflerne af i dørslaget.

Tag æggene op og køl dem af under koldt vand, pil dem og skær dem i kvarte. Stil til side.
Sauter løg og gulerod i en anden gryde i lidt olivenolie i ca. 5 minutter, tilsæt piskefløde og bring i kog.

Tag gryden af blusset og tilsæt ost, citronsaft, sennep og persille.

Kom spinat, fisk og æg i en passende ovnfast skål og bland det hele sammen med flødesaucen.

Mos de kogte kartofler, tilsæt lidt olivenolie, salt, peber og lidt muskatnød, hvis man da kan lide det, og bred mosen ud som låg på fisken.

Det skal ikke se smukt, men hjemmelavet og sådan lidt rustikt ud.

Sæt skålen i ovnen i 25-30 minutter, til overfladen er smukt gylden.

Server med ærter eller andet grønt, og glem ikke "baked beans" og tomatketchup.
En hverdagsret, men det smager skønt, og det er det, der tæller!

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.577 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tjerkesisk kyllingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Krydret vintergryde med lammekødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Skinke med bagte grønsagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• RabarbertærteRabarbertærte - en kombination af sødt og surt
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os