800 g  skært lammekød (af kølle eller bov) 
Marinade: 
1 ½ dl  (oliven)olie 
1 citron 
2 skalotteløg 
1 kvist mynte 
1 kvist rosmarin 
salt og peber 
Fritering: 
¾ l. olie 
Myntesauce: 
3 dl  yoghurt 
2 spsk  olivenolie 
2 fed hvidløg 
¾ dl  fintklippet mynte 
salt og peber 
Marinaden: 
Pil løgene og hak dem groft. 
Pres saften af citronen og rør den sammen med olien. 
Tilsæt de hakkede løg, bladene fra mynte og rosmarin, salt og peber. 
Skær kødet i mundrette stykker, fx terninger på 3 cm. 
Læg dem i en skål og hæld marinaden over, lad dem stå koldt, mindst 2-3 timer. 
Vend kødet af og til. 
Myntesaucen: 
Lad yoghurten dryppe af i et kaffefilter en halv times tid. 
Rør den op med olie, presset hvidløg og mynte. 
Smag saucen til med salt og peber. 
Anretning: 
Tag kødstykkerne op af marinaden og dup dem tørre. 
Læg dem i 4 portionsskåle. 
Hæld olien i fonduegryden og varm den op til 180 º. 
En franskbrødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 min. 
Lad hver især sætte deres kødstykker på fonduegaflen og fritere dem i den varme olie. 
Byd myntesaucen til. 
Tips:Den kolde myntesauce kan erstattes af dildsmør