Logo

Forårskoteletter med spidskål og ymerfromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Forårskoteletter med spidskål og ymerfromage

 

Hovedretten er gode, tykke svinekoteletter med spidskål og grønne ærter vendt med friske krydderurter. Desserten er en let ymerfromage toppet med bløde abrikoser og sprøde nødder.

 

Forårskoteletter med spidskål og ærter

Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 20 min. 4 personer

#

4 tykke svinekoteletter (skåret af svinekam).

15 g smør

1 spsk olie

salt og peber

 

Grønsager:

1 spidskål

250 g frosne ærter

1 spsk olie

4-5 kviste estragon eller dild

 

Tilbehør: kogte pillekartofler

*

 

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.

Varm en pande med smør og olie og brun koteletterne ca. 1 min. på hver side.

Krydr med salt og peber, og steg videre ca. 5 min. på hver side ved middel varme.

Kasser pandefedtet.

 

Del spidskålen i tykke både med stok og kasser evt. grove blade.

Kog kålbådene i letsaltet vand, til de er møre ca. 5 min.

Vend ærterne i gryden det sidste min.

Hæld kål og ærter i en sigte, og lad dem dryppe af.

Vend dem med olie og drys med hakket estragon eller dild.

Smag til med salt og peber.

Server koteletterne med grønsager og friskkogte kartofler.

 

TIPS: Du kan servere koteletter af kalv eller lam på samme måde.

 

Forårskoteletter med spidskål og ymerfromage

 

Ymerfromage med appelsin og abrikos

Arbejdstid: 15 min. Hviletid: 2 timer. 4 personer

 

#

1 dl gelésukker multi (se Tips)

2½ dl piskefløde

½ liter ymer

2 tsk fintrevet appelsinskal

 

Pynt:

8 bløde abrikos

30 g hasselnøddekerner

*

 

Kog gelésukker med 1 dl piskefløde.

Lad det køle lidt af og rør det i ymeren.

 

Pisk resten af fløden til blødt skum sammen med fintrevet appelsinskal.

Vend flødeskummet t i ymerblandingen og fordel cremen i portionsglas.

Sæt dem i køleskab, til fromagen er stivnet ca. 2 timer.

 

Pynt desserterne med små stykker abrikos og snittede hasselnøddekerner.

 

Tips: Gelésukker multi er sukker tilsat et geleringsmiddel. Hvis du ikke har det, kan du bruge 1 dl alm. sukker plus 5 blade husblas. Rør sukkeret sammen med ymeren. Udblød husblassen i koldt vand, knug vandet af og smelt den i en skål over vandbad. Bland husblassen med lidt af ymeren og vend blandingen i resten af ymeren. Fortsæt som i opskriften, men pisk al fløden til skum.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 428 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ingefær-koteletterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Svinekotelet grillet med spidskål og timian og ærterGrillede svinekoteletter med grillet spidskål med timian, ærter, persille og grillet...
• Honningstegt nakkekotelet med bønnerSæt smag på hverdagskoteletterne med appelsin og honning. Server med friske grønne bønner...
• Cassata - isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!