Logo

Forårsruller med oksekød og ingefær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Disse forårsruller lavet med ingefær, oksekød og hvidkål er lækker og forholdsvis nem aftensmad. Prøv dem med sur-sød sauce eller soyasauce som dyppelse. Og måske en rissalat som tilbehør.

 

4 personer

Tilberedningstid/arbejdstid: Ca. 1 time

Pandekager:

2 æg

180 g hvedemel (3 dl)

½ tsk. groft salt

3 1/2 dl mælk

olie til stegning

 

fyld:

20 g ingefær

1 fed hvidløg

150 g hvidkål

2 gulerødder (150 g)

1 spsk. olie

150 g hakket oksekød

100 g bønnespirer eller svampe, f.eks. shitake

1 1/2 tsk. groft salt

peber fra kværn

1 æggehvide

olie til friturestegning

 

Pandekagedej:

Pisk æg, mel og salt sammen.

Pisk mælk gradvist i så dejen bliver glat.

Sæt den i køleskab mindst en halv time.

 

Fyld:

Skræl ingefær og riv det fint.

Pil og knus hvidløg.

Fjern evt. grove yderblade fra hvidkålen.

Skær ca. 3 cm af toppen og læg kålhovedet med skærefladen nedad.

Skær kålen i stykker uden om stokken.

Snit kålen i fine strimler (ca. 5 cm lange).

Skræl gulerod og skær dem i fine strimler.

Varm olie i en gryde.

Sautér ingefær og hvidløg.

Tilsæt kødet og brun det.

Kom derefter kål og gulerod i samt evt. svampe i skiver.

Lad det småkoge 3-4 min. til kålen er faldet sammen.

Fjern gryden fra varmen og kom evt. skyllede bønnespirer i.

Krydr med salt og peber.

Steg pandekagerne (ca. 8 stk.) i olie på den ene side.

Kom fyldet på den stegte side af pandekagen i en stribe.

Pensl kanterne godt med sammenpisket æggehvide. Pak fyldet ind i pandekagen.

Bøj siderne ind, så fyldet ikke falder ud og rul den fast sammen.

Varm olie i en tykbundet gryde.

Olien fyldes ca. 5 cm fra grydens bund.

 Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien antændes, lægges låget hurtigt på, så flammerne kvæles. Oliens temperatur skal være ca. 180 °c - eller til en brødterning bliver lysebrun på et minut. Steg kun 2 eller 3 ruller ad gangen, så olien ikke bliver kold.

Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Serveres straks.

 

Tilbehør:

 f.eks.: Sursød sovs, sojasovs og kogte ris eller rissalat

 

Tip: Pandekager kan erstattes af rispapir (fås tørret og udblødes i vand) eller forårsrulledej (fås som frostvare). Forårsrullerne kan steges på pande i rigeligt olie.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 785 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Andebryst med sprødt tilbehørSmager himmelsk både kold og varm. (1 portion) Ingredienser: Andebryst med det skønneste...
• Lammebov med kommen og asparges + RabarbersuppeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• BostonstegDenne opskrift på bostonsteg er let og perfekt som let aftensmad for hele familien eller...
• After Eight isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os