Logo

Forloren hare og æblegrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Forloren hare og æblegrød

 

Ugens gæstemiddag er en dejlig forloren hare. Saucen er smagt til med lidt ribsgele og blåskimmelost, der giver den helt "rigtige" vildtsmag.

Til dessert serverer vi en friskkogt æblegrød med drys af sprøde pistacienødder.

 

Forloren hare med broccoli

Arbejdstid: ca. 45 min. Stege/kogetid: ca. 1 time Kødet er fryseegnet. 4 personer

 

#

350 g hakket oksekød (eller kalvekød)

350 g hakket svinekød

2 tsk groft salt

friskkværnet peber

evt. 1 tsk hel enebær

1 dl rasp

2 æg

1½ dl bouillon eller vand

100 g bacon i skiver

 

Sauce:

2 dl fløde 13%

3 spsk hvedemel

2½ dl bouillon

2 spsk ribsgelé

evt. 2 tsk blåskimmelost

 

Tilbehør:

6-800 g broccoli

syltede tyttebær eller ribsgelé

kogte pillede kartofler

*

 

Rør kødet med salt, peber, evt. knust enebær, rasp og æg.

Rør derefter vand eller bouillon i.

Form farsen til et aflangt brød, læg det i et ovnfast fad og kom baconskiver hen over "haren".

Sæt fadet i ovnen ved 200 °C 15 min.

 

Sauce: Rør fløde og mel sammen i en gryde.

Kog langsomt op og spæd med bouillon til passende konsistens.

Smag saucen til med gele og evt. blåskimmelost.

Hæld saucen i fadet med "haren" og bag videre ved 150 °C ca. 45 min., til kødet er gennemstegt. Når man stikker i "haren", skal kødsaften være klar.

 

Del broccolien i buketter.

Kog dem i letsaltet vand ca. 4 min., til de er møre, men stadig har bid.

 

Skær "haren" i skiver og anret med de afdryppede broccolibuketter.

Server med sauce, kogte kartofler og tyttebær eller gelé.

 

Forloren hare og æblegrød

 

Æblegrød med pistacienødder

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 10min. Fryseegnet. 4 personer

 

#

1 kg madæbler

½ stang vanilje

ca. ½ dl vand

75-100 g sukker

 

Tilbehør:

pistacienødder eller andre nøddekerner

mælk eller fløde

*

 

Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus.

Kog æblerne med den flækkede vaniljestang og vand under låg ved svag varme, til de er helt kogt ud, ca. 10 min.

Fjern vaniljestangen og smag grøden til med sukker.

Hæld den i en skål og lad den køle af.

Drys med hakkede pistacienøddekerner lige før servering.

Giv kold mælk eller fløde til.

 

Forloren hare og æblegrød

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 402 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Svenske frikadeller med tyttebærDen største forskel på svenske "köttbullar" og danske frikadeller er nok størrelsen og så...
• Frikadelleburger med rødbede-slawLækre frikadeller fra grillen og serveret i sprød durumbolle - herregodt
• SpidskålsbollerKåldolmere på sommervis: Rør farsen med frisk dild og pak den ind i de smukke...
• Sød grapefrugtsalat med yoghurtflødeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os