Logo

Frøken Jensens frokostfad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Frøken Jensens frokostfad

250 g itubrækket makaroni - se (1)

salt

2,5 dl fløde

1 spsk smør eller margarine

10 spsk hvedemel

200 g reven Emmentaler

4 skiver mager skinke (ikke pålægsskinke)

1 spsk krydret sennep

2 spsk rasp

Tilbehør: blandet salat, hvidt brød

*

Kog makaronien 8-18 min. i letsaltet vand og lad den dryppe godt af. (1)

Bred den ud i smurt, ildfast fad.

Giv fløden et opkog og jævn med fedtstof og hvedemel, der gnides godt sammen med en gaffel og piskes i.

Tag gryden af varmen og rør halvdelen af osten i.

Hæld det i fadet.

Stryg skinkeskiverne let med sennep på den ene side og læg dem taglagt på makaronien.

Drys resten af osten samt rasp over.

Stil fadet i en 225°C varm ovn i 15-20 minutter.

Server retten med blandet salat og hvidt brød.

(1) Bræk makaronien i små stykker. Lad den koge 8-18 minutter - se altid tidsangivelsen på pakken! Hæld makaronien i et dørslag, smelt lidt smør i gryden, kom makaronien tilbage i den og ryst godt.

Tips: I stedet for makaroni kan pasta bruges.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 586 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegt kalvekød med lun ostesalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kanin med karrysauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Svinemørbrad med æbler og sveskerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sønderjydsk brødtærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os