Logo

Frikadeller med stuvet hvidkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Frikadeller med stuvet hvidkål

 

Når kålen stuves med kålvandet, kaldes det letstuvet i modsætning til, når der anvendes mælk/fløde. Læg evt. en bouillonterning i kogevandet sammen med kålen.

Arbejdstid: 1 time Koge/stegetid: 30 min. Fryseegnet. 4 personer

 

#

500 g hakket kalve- og svinekød (eller rent svinekød)

1 tsk salt

1 lille løg

1 æg

50 g hvedemel

2 dl mælk

peber

smør og/eller olie til stegning

*

 

Stuvet kål:

¾ kg hvidkål

25 g smør

3 spsk hvedemel

evt. ½ liter mælk

muskatnød

1 bundt persille

 

Tilbehør:

kogte kartofler eller rugbrød

*

 

Rør kødet med 1 tsk salt et par min.

Tilsæt revet løg, æg og mel.

Rør mælken i lidt ad gangen og krydr med friskkværnet peber.

Lad gerne farsen hvile i køleskab ½ time.

 

Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis farsen er blevet for fast.

Form farsen til frikadeller og brun dem på en varm pande med smør og/eller olie.

Skru lidt ned og steg frikadellerne færdige ca. 4 min. på hver side.

 

Stuvet kål: Skær kålen i grove stykker uden stok og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 10 min.

Lav en opbagning af smør og mel og tilsæt ca. 5 dl kålvand eller mælk.

Kog saucen igennem i min. 10 min. og smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Lad kålen dryppe godt af og vend den i saucen.

Skyl og hak persillen og vend den i stuvningen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 261 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Forloren hare og æblegrødUgens gæstemiddag er en dejlig forloren hare. Saucen er smagt til med lidt ribsgele og...
• Frikadeller med svampe og kartoffelsalatPift frikadellefarsen op med tørrede svampe og krydderurter og server med en god...
• Karbonader og kartoffelfrikassé med pestoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarber og jordbærkompotDet smager af sommer. Rabarber-og jordbærkompot er en dejlig kombination - med eller uden...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os